Podeli vest

“Ne daj Bože da se ikada ikome dogodi rat, predsedniče čuvajte nas”, poručila je Bojana predsedniku Srbje Aleksandru Vučiću

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bojana
Bojana Žaračanin/ FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Bojana Žarčanin, koja je u NATO agresiji 1999. godine ostala bez noge kao devojčica od 14 godina, kada su ranjeni i njen brat, otac i stric, sinoć je u Kraljevu na obeležavanu Dana sećanja poručila da iako se oporavila nikada ne može da zaboravi crno nebo i bombe koje su njenoj porodici i mnogim civilima oduzele radost i zdravlje.

“Oporavila sam se, možda ću da im oprostim ali da zaboravim nikada”, rekla je Bojana koja je danas diplomirani ekonomista, supruga i majka.

“Ne daj Bože da se ikada ikome dogodi rat, predsedniče čuvajte nas”, poručila je Bojana predsedniku Srbje Aleksandru Vučiću, koji je zajedno sa državnim vrhom Srbije i Republike Srpske prisustvovao skupu u Kraljevu.

Čuvajte mir i stabilnost svih nas, rekla je Bojana koja je svedočila o 1. maju 1999. godine.

Sunčan dan zamenio je mrak NATO, bombe su nam oduzele zdravlje i radost, rekala je Bojana i podsetila da je tada njen brat Bojan zadobio teške povrede i da i danas nosi geler pored srca.

“Otac i stric teško su ranjeni i danas imaju vidne ožljke od gelera od NATO bombi, ja sam ostala bez noge. Oduzeli su nam radost i zravlje, ali jak smo mi narod i žilav, izdržljiv”, rekla je ona i naglasila da su joj u oporavku pomogli zaposleni u Studenici.

Poručila je na kraju:”Devojčica sa proplanka danas je dipomirani ekonomista, devojčica sa proplanka danas je supruga, devojčica sa proplanka danas je majka petogodišnje devojčice Dunje”.

Skup u Kraljevu počeo je danas besedom patrijarha Porfirija, koji je prethodno održao parastos žrtvama NATO agresije.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: