Podeli vest

Svrha ove operacije je, navodi se, pokazati američku predanost sigurnosti NATO saveznika lociranih na jugoistoku Evrope.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

avion
Foto: Pixabay

Ambasada SAD u Zagrebu saopštila je danas da će dva američka bombardera B-52 u ponedeljak nadleteti tvrđavu Lovrijenac u Dubrovniku, zgradu vlade u Skoplju, Skenderbegov trg u Tirani i obalu Crne Gore.

Navodi se da su dve američke “leteće tvrđave”, trenutno stacionirane u bazi Fairford u Ujedinjenom Kraljevstvu, u ponedeljak će izvesti niske prelete na jugoistoku Evrope.

Svrha ove operacije je, navodi se, pokazati američku predanost sigurnosti NATO saveznika lociranih na jugoistoku Evrope.

Bombarderi bi iznad Dubrovnika trebalo da budu u ponedeljak između 15:10 i 15:20, a u slučaju lošeg vremena let bi mogao biti otkazan, prenela je Hina.

Bombarderi B-52 kičma američkih vazdušnih snaga više od 60 godina, stoji na njihovim službenim stranicama. Dugi su 48.5 metara, raspon krila je 56.4 metra, teže oko 83 tone i koštaju oko 84 miliona dolara. Mogu leteti na visini do 15.000 metara, a posada im je petočlana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: