Podeli vest

Direktor Tesle Ilon Mask izjavio je danas da će njegova planirana borba u ringu sa rivalom milijarderom Markom Zakerbergom biti održana sa drevnom rimskom tematikom, pošto je Italija nagovestila da je spremna da to organizuje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez, Stephan Savoia/File

Ministar kulture Italije Đenaro Sanđulijano rekao je da je razgovarao sa Maskom o organizovanju velike dobrotvorne i istorijski uzbudljive maifestacije, preneo je Rojters.

On nije precizirao šta će to biti, niti kada bi manifestacija mogla biti održana, rekavši samo da se neće održati u Rimu. Mask i Zakerberg pokušavaju da dogovore meč u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) od juna, a u jednom momentu Mask je napomenuo da će rimski Koloseum biti arena u kojoj će borba biti održana, ali Italija je to demantovala. Uprkos tome, Mask je rekao da će borba svakako imati ”starorimsku tematiku”.

”Sve u kadru kamere biće drevni Rim, dakle ništa moderno. Razgovarao sam sa premijerom Italije i ministrom kulture. Dogovorili smo se o epskoj lokaciji”, rekao je Mask.

Ministar kulturnog nasleđa Italije Đenaro Sanđulijano naveo je da svaki događaj mora da poštuje i čuva italijansku istorijsku baštinu.

“Neće se održati u Rimu. Iznad svega, očekuje se da će značajna suma, mnogo miliona evra, biti donirana dvema važnim italijanskim pedijatrijskim bolnicama, za jačanje objekata i naučna istraživanja za borbu protiv dečijih bolesti. To će takođe biti prilika da globalno promovišemo našu istoriju i arheološko, umetničko i kulturno nasleđe”, rekao je Sanđulijano.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: