Podeli vest

Jedinice privatne vojne kompanije “Vagner” napustile su danas region Lipecka, potvrdile su lokalne vlasti na svom zvaničnom Telegram kanalu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vagner
Foto: Tanjug/AP Photo/APTN

U noći između 23. i 24. juna, snage “Vagnera” zauzele suštab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu, ali su u međuvremenu napustile taj grad, prenosi RIA. Jedinice “Vagner” napuštaju i teritoriju Voronješke oblasti, a sadašnja vanredna ograničenja i mere bezbednosti u toj oblasti biće ukinute nakon potpunog rešavanja situacije, rekao je regionalni guverner Voronješke oblasti Aleksandar Gusev, prenosi TASS.

Situacija ispred Centra privatne paravojne kompanije Vagner (PMC) u centru Sankt Petersburga od jutros je mirna, zgrada je zatvorena, a stražari dežuraju unutar i duž perimetra, javio je dopisnik TASS.

Vagnerovci napuštaju Voronjež, čečenske snage se povlače iz Rostova

Borci ruske privatne vojne formacije ”Vagner” Jevgenija Prigožina danas napuštaju južni region Rusije Voronjež, izjavio je guverner Aleksander Gusev.

On je napisao na Telegramu da se sve odvija normalno bez incidenata i da plaćeničke vagnerovske snage dovršavaju svoje povlačenje iz Voronješke oblasti, prenela je francuska televizija BFM TV.

Čečenske specijalne snage raspoređene u ruskoj oblasti Rostov da se odupru napredovanju pripadnika grupe “Vagner”, povlače se, javila je agencija TAŠ, pozivajući se na komandanta Aptija Alaudinova. Specijalne snage “Ahmata” vraćaju se tamo gde su se ranije borili, rekao je Alaudinov.

U ruskoj oblasti Rostov ukinuta su sva saobraćajna ograničenja, uključujući i na autoputevima, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na lokalne zvaničnike. “Autobuska i železnička stanica rade u normalnom režimu. Karte su u prodaji, sve destinacije se realizuju po rasporedu”, kazao je Sergej Tjurin, zamenik ministra regionalne politike i masovnih komunikacija za Rostovsku oblast.

“Režim antiterorističke operacije” i dalje je na snazi u Moskvi, dan nakon što su pobunjeni pripadnici grupe “Vagner” zapretili da će upasti u rusku prestonicu, preneo je “Gardijan”. Antiteroristički režim je uveden u Moskvi juče, pošto se činilo da snage “Vagnera” napreduju ka prestonici, a vlasti su tražile od stanovnika da ograniče putovanja. Moskovske vlasti su saopštile da će neradan dan u ponedeljak ostati na snazi kako bi se ograničilo kretanje po gradu iz bezbednosnih razloga.

Situacija oko sedišta Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu jutros je bila mirna i saobraćaj je obnovljen, javila je ruska agencija RIA Novosti, dan posle povlačenja vođe ruske privatne vojne formacije ”Vagner” Jevgenija Prigožina i njegovih vojnika iz tog grada. Na Telegram kanalu RIA Novosti objavljen je video snimak na kojem se vidi čistač ulica i automobili kako promiču.

Ruska federalna agencija za puteve zatražila je od stanovnika Moskovske oblasti da izbegavaju putovanje autoputem M-4 “Don” do 10 sati po lokalnom vremenu, preneo je Rojters. Prethodno je ta agencija na Telegramu objavila, ali je taj post u međuvremenu obrisan, da zabrana saobraćaja u Moskovskoj i Tulskoj oblasti ostaje na snazi. Saobraćaj je, u međuvremenu, normalizovan u ostalim oblastima gde je zbog jučerašnjih događaja u Rusiji, bio obustavljen.

Naoružani Vagnerovi plaćenici su juče krenuli ka Moskvi, ali su pohod obustavili posle dogovora o deeskalaciji. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao je u subotu uveče da će Prigožin otputovati u Belorusiju i da će krivični postupak pokrenut protiv njega zbog oružane pobune, biti obustavljen. Kremlj je saopštio da je garancija da će Prigožin moći da ode u Belorusiju reč predsednika Rusije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ