Podeli vest

Žao mi je što moram da kažem da sam danas manje siguran nego 28 sati ranije u izglede za zaključenje sporazuma, naveo je Borelj u Briselu, prenosi Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

borelj
Foto: Shutterstock

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je da je danas manje optimističan nega ranije u pogledu postizanja brzog sporazuma o oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma.

„Žao mi je što moram da kažem da sam danas manje siguran nego 28 sati ranije u izglede za zaključenje sporazuma”, naveo je on u Briselu, prenosi Rojters.

Teheran je tražio završetak istrage Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o nuklearnim aktivnostima, rekao je ranije danas portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani.

“Završetak istrage agencije predstavlja deo garancija koje tražimo, kako bismo imali održivi i dugotrajni nuklearni sporazum”, poručio je Kanani.

Rojters dodaje da je Iran prošle nedelje poslao najnoviji odgovor na tekst nacrta EU, koji ima za cilj na prevazilaženje ćorsokaka u oživljavanju nuklearnog sporazuma.

Teheran bi trebalo da obuzda svoj nuklearni program u zamenu za ukidanje ekonomskih sankcija SAD, EU i UN.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: