Razgovarao sam s predsednikom Vučićem o napretku u dijalogu potpomognutom od Evropske unije, naveo je Borelj na Tviteru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Zozep Borelj
Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys/ARHIVA

 Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je danas da je, u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, naveo da je u sadašnjem geopolitičkom okruženju najvažnije da se pronađe održivo i sveobuhvatno rešenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

“Razgovarao sam s predsednikom Vučićem o napretku u dijalogu potpomognutom od Evropske unije. U sadašnjem geopolitičkom okruženju, značajnije je nego ikada pronaći održivo i sveobuhvatno rešenje za normalizaciju odnosa. Ostajemo u bliskom kontaktu”, naveo je Borelj na Tviteru.

Vučić je, posle razgovora s Boreljom, objavio juče da je Beograd posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom i rešavanju svih otovrenih pitanja.

“Otvoren razgovor sa šefom EU diplomatije Žozepom Boreljom o situaciji na KiM i napretku u dijalogu Beograda i Prištine. Srbija je posvećena nastavku procesa i rešavanju svih otvorenih pitanja”, napisao je Vučić u petak na Tviteru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: