Podeli vest

Borelj je potvrdio da su sve zemlje članice EU saglasne oko zaključka i neophodnosti pokretanja aktivnosti za definisanje parametara vojne pomoći EU Ukrajini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

borelj
Foto: Shutterstock

Ministri odbrane Evropske unije složili su se da započnu rad na pokretanju misije za vojnu pomoć EU Ukrajini, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj.

“Postoji veliki broj inicijativa za obuku, ali potrebe su ogromne i moramo da obezbedimo koherentnost ovih napora”, rekao je Borelj tokom konferencije za novinare posle sastanka ministara odbrane EU u Pragu, prenosi Rojters.

On je potvrdio da su sve zemlje članice EU saglasne oko zaključka i neophodnosti pokretanja aktivnosti za definisanje parametara vojne pomoći EU Ukrajini.

Rusija je ranije uputila upozorenje zemljama članicama NATO zbog isporuka naoružanja Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da she svaki teret sa oružjem za Ukrajinu postati legitimna meta za oružane snage Rusije, a ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije upozorilo je da se zemlje NATO “igraju vatrom” svaki put kada Ukrajini isporučuju naoružanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: