Podeli vest

Danas će ministri sedeti u Savetu za spoljne poslove da bi sa nama razgovarali o situaciji na Zapadnom Balkanu, poručio je Borelj

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

borelj
Foto: Shutterstock

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je danas u Briselu da će se ministrima spoljnih poslova Unije na sastanku Saveta EU danas pridružiti i šefovi diplomatija zemalja Zapadnog Balkana.

“Danas će ministri sedeti u Savetu za spoljne poslove da bi sa nama razgovarali o situaciji na Zapadnom Balkanu – veoma pogođenom ekonomskom krizom”, poručio je Borelj dolazeći sa sastanka Saveta EU.

On je rekao da je to način da EU pokaže koliko je Zapadni Balkan važan, “koliko je važan proces pristupanja”, podsetivši da je imao sastanak sa liderima iz regiona pre nekoliko dana u Briselu.

Borelj naglašava da je EU veoma zabrinuta zbog posledica rata u Ukrajini, koje se vide širom sveta.

”Suočićemo se sa dubokom ekonomskom krizom, zbog poskupljenja struje i hrane. Moramo da ujedinimo svoje snage kako bismo objasnili svetu da to nije zbog naših sankcija, to je zbog samog rata”, kaže Borelj.

Današnjem sastanku Saveta EU u Briselu pored ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana prisustvuju i šefica diplomatije Kanade Melani Žoli i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: