Podeli vest

Gradsko veće Kijeva donelo je odluku da velikom prijatelju Borisu Džonsonu dodeli zvanje Počasnog građanina Kijeva, napisao je Kličko na svom Telegram kanalu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

boris džonson
Foto: Shutterstock

Gradsko veće Kijeva proglasilo je danas bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona za počasnog, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

„Gradsko veće Kijeva donelo je odluku da velikom prijatelju Borisu Džonsonu dodeli zvanje Počasnog građanina Kijeva“, napisao je Kličko na svom Telegram kanalu.

Kličko je zahvalio bivšem premijeru Džonsonu na podršci Ukrajini i pozvao ga da mu lično uruči priznanje, prenosi RIA Novosti.

U avgustu je u „Aleji hrabrosti“ u Kijevu otkrivena tabla s imenom Borisa Džonsona, a kompanija Ukrajinske železnice dodelila mu je karticu lojalnosti kao redovnom putniku.

Zajednica kozaka Černigova odlučila je da ga proglasi za kozaka pod imenom Boris Čuprina, a Nacionalni univerzitet Ivana Franka u Lavovu u oktobru mu je dodelio počasni doktorat.

Boris Dzonson se, dok je bio premijer Velike Britanije, zalagao za aktivno snabdevanje Ukrajine oružjem, predložio je pokretanje obuke ukrajinskim trupama sa mogućnošću da bude obučeno do 10.000 vojnika za četiri meseca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: