Podeli vest

Stefanović je naglasio da je poređenje pitanja KiM i Ukrajine odgovarajuće u smislu međunarodnih i bezbednosnih posledica sukoba, kao i da će Srbija poštovati svoj Ustav i volju naroda po pitanju statusa KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

borko stefanović
FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Predsednik Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Kristoferom Hilom koji je istakao da Srbija ima podršku SAD na putu evrointegracija kao i da je obaveza svih kandidata za pristupanje EU da slede njenu politiku.

Tokom sastanka bilo je reči i o reperkusijama, koje bi eventualno uvođenje sankcija Rusiji imalo na srpsku privredu i ekonomiju, a u svetlu toga Stefanović se dotakao i situacije ne relaciji Beograd- Priština, rekavši da ona može biti rešena isključivo dijalogom i da zamrznut konflikt nije rešenje, saopšteno je iz parlamenta.

Stefanović je naglasio da je poređenje pitanja Kosova i Metohije i Ukrajine odgovarajuće u smislu međunarodnih i bezbednosnih posledica sukoba, kao i da će Srbija poštovati svoj Ustav i volju naroda po pitanju statusa KiM.

Stefanović je rekao da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje prioritet Srbije i dodao da zbog toga mora uskladiti svoju spoljnu politiku sa politikom Evropske unije.

Najavio je da će kao predsednik Odbora za spoljne poslove iskoristiti priliku da sazove sednicu togh tela na kojoj bi se o tome raspravljalo, nakon čega bi se ta tačka našla i na plenarnoj sednici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: