Podeli vest

Nema većeg patriotizma u Srbiji od podrške i pomoći domaćem privatnom preduzetništvu, rekao je danas predsednik pokreta Dveri Boško Obradović

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dveri
Foto: Dveri

Obradović je na konferenciji u Beogradu održanoj povodom unapređenje domaćeg preduzetništva poručio i da je podrška srpskim privrednicima prioritet Patriotskog bloka čiji je lider.

“Cilj Patriotskog bloka je podrška za domaćeg preduzetnika, domaćeg privrednika i poljoprivrednika, jaka srednja klasa, razvoj malih i srednjih porodičnih privrednih subjekata i poljoprivrednih gazdinstava”, rekao je Obradović, saopšteno je iz Dveri.

On je ocenio da je vlast nedovoljno ulagala u razvoj domaćeg preduzetništva, kao i da su prednost na tržištu imale strane kompanije.

Obradović smatra i da je naša privreda ugrožena, kako kaže, raznim fiskalnim i parafiskalnim nametima, komplikovanom administracijom i pogrešnom poreskom politikom.

Obećao je da će, ukoliko postane predsednik Srbije, formirati posebnu radnu grupu za podršku privatnom preduzetništvu u Srbiji.

Potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević predstavio je mere za unapređenje domaćeg preduzetništva među kojima su uvođenje nulte tolerancije prema sivoj i crnoj ekonomiji i radu na crno, podrška ženama preduzetnicama za vreme trudnoće i nakon porođaja i smanjenje poreza na plate i imovinu za sve domaće preduzetnike koji stupe u brak i dobiju decu.

Takođe, Jakovljević je kazao da mere koje oni predlažu podrazumevaju i subvencije sa najmanje 10.000 evra po novootvorenom radnom mestu za sve domaće preduzetnike, podsticaje za poslodavce oslobađanjem dela poreza na kapitalnu dobit, kao i smanjnje doprinosa na zarade zaposlenih na 40 odsto, navodi se u saopštenju.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: