Podeli vest

Bivši ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović ušao je u Crnu Goru nakon što mu je ukinuta zabrana. Božović je za Portal RTCG rekao da se trenutno nalazi kod roditelja u Nikšiću.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

Kako nam je objasnio, crnogorski premijer Dritan Abazović i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obavijestili su ga sinoć da je zabrana izbrisana iz policijskog sistema.

Božović je pre tri dana vraćen sa graničnog prelaza Ranče, gde mu nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, iako mu je crnogorski MUP prethodno ukinuo zabranu ulaska.

U Podgorici su rekli da je u pitanju bio tehnički problem jer zabrana nije bila izbrisana iz policijskog sistema.

Ranije je MUP Crne Gore saopštio da je poništilo odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je zabranjen ulazak u tu državu tadašnjem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.

Odluka crnogorskog MUP-a je istovetna odluci Upravnog suda (US) , koji je ranije poništio zabranu ulaska Božoviću u tu zemlju.

Božović je proteran iz Crne Gore pri kraju mandata Vlade Duška Markovića, krajem novembra 2020. godine.

Tada je saopšteno da je povredio Bečku konvenciju o diplomatskim privilegijama i imunitetima, odnosno da je omalovažio državu izjavama koje su bile nediplomatske i politički sporne tadašanjoj vlasti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: