Podeli vest

U Briselu će u dabas biti nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine povodom odluke takozvane Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe dinara na KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

Delegaciju Beograda predvodiće glavni pregovarač i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok bi prištinsku stranu trebalo da predstavlja njen glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

Ovo je četvrti put za nešto više od mesec dana da se u Briselu vode razgovori Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, o zabrani upotrebe dinara na KiM.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak nedavno je izrazio nadu da će se tokom današnjih razgovora premostiti preostale razlike.

On je ocenio da je prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača, koji je održan 25. marta, bio konstruktivan, da su obe strane imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove i da je zaključeno da je potreban još jedan sastanak.

Lajčak je 25. marta saopštio je da su glavni pregovarači Beograda i Prištine u Briselu izneli svoje predloge u vezi sa uredbom tzv. CBK o zabrani upotrebe dinara na KiM i da su razgovori pomogli da se “razjasne važni detalji”.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je posle sastanka 25. marta u Briselu da Priština nema političku volju da se dođe do rešenja za upotrebu dinara na KiM .

On je dodao da su obe strane iznele svoje predloge rešenja od kojih je predlog Beograda bio izbalansiran i vodio je računa o srpskim interesima, dok je Priština iznela predlog u kome nisu uložili nimalo napora da bi to moglo da se nazove rešenjem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: