Podeli vest

Ljudi u Velikoj Britaniji treba da budu spremni da služe vojsku u slučaju rata sa Rusijom, upozorio je danas načelnik Genralštaba britanske vojske Patrik Sanders.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pexels

On je pozvao britanske vlasti da “mobilišu naciju” da se pripreme za rat sa Rusijom, u govoru na Međunarodnoj izložbi oklopnih vozila u Londonu, preneo je briselski portal Politiko. Iako ne podržava regrutaciju, Sanders je naglasio potrebu za “promenom” u stavu britanske javnosti kako bi bila mentalno spremna za vojni sukob sa Rusijom.

Sandersov govor je usledio nakon što su prethodno drugi zapadni vojni lideri i najviši odbrambeni zvaničnici upozorili na rizik od velikog rata između Moskve i NATO.

Nakon napada na Ukrajinu, vlada predsednika Rusije Vladimira Putina pojačala je, kako navodi portal, ratnohuškačku retoriku protiv susednih zemalja, uključujući Baltičke zemlje, koje su članice NATO i Moldaviju. Prošle nedelje, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da je ruski napad na NATO moguć za pet do osam godina. Holandski admiral Rob Bauer, visoki zvaničnik NATO, ranije je rekao da se vojni blok suočava sa “svetom koji je najopasniji tokom više decenija” i pozvao na “borbenu transformaciju NATO”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: