Podeli vest

U pismu premijeru Džonsonu, Sunak je ukazao na “ogromne izazove” sa kojima se Britanija suočava, dodajući da je narod “spreman da čuje istinu”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

britanija
Foto: Pixabay

Britanski ministri zdravlja i finansija, Sadžid DŽavid i Riši Sunak, podneli su danas ostavke u vladi premijera Borisa DŽonsona, javlja Rojters.

“Razgovarao sam sa premijerom kako bih mu preneo odluku o ostavci. Bila je velika privilegija da budem na ovoj poziciji, ali mi je žao što ne mogu da nastavim mirne savesti”, naveo je DŽavid na Tviteru.

Sunak je rekao da je nevoljno došao do zaključka da “ne može ovako više da se nastavi”.

“Javnost s pravom očekuje da se vlada vodi kako treba, kompetentno i ozbiljno. Shvatam da je ovo možda moj poslednji ministarski posao, ali verujem da se za određene standarde vredi boriti i zato podnosim ostavku”, istakao je ministar finansija na Tviteru.

U pismu premijeru DŽonsonu, takođe objavljenom na njegovom Tviter nalogu, Sunak je ukazao na “ogromne izazove” sa kojima se Britanija suočava, dodajući da je narod “spreman da čuje istinu”. “U pripremama za naš predloženi zajednički govor o ekonomiji sledeće nedelje, postalo mi je jasno da su naši pristupi fundamentalno različiti”, naglasio je Sunak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: