Podeli vest

Vejp (elektronske cigarete) sa kanabisom prodaju se i promovišu kao slatkiš na platformi TikTok, što je u Velikoj Britaniji izazvalo zabrinutost jer prodavci ciljaju decu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

elektronske cigarete
Foto: Pixabay

Dok istraživači narko-tržišta upozoravaju da se sve više dece hospitalizuje zbog ilegalnog vejpinga, vejpovi sa uljima kanabisa se slobodno reklamiraju preko TikToka, prenosi londonski dnevnik Tajms.

Nalozi na platformi TikTok, na kojoj je četvrtina korisnika mlađa od 18 godina, promoviše se sintetički kanabis i tetrahidrokanabinol (THC) ulje, psihoaktivni sastojak kanabisa, koji se dodaje tečnosti za vejping.

Ovi proizvodi, koji su mešavina domaćih ulja i onih kupljenih u Americi, gde je u nekim državama kanabis legalizovan, često se pakuju na način koji je dizajniran da privuče decu.

Jedan on-lajn prodavac je u ponudu uvrstio pakovanja ukrašena likovima iz crtanih filmova Futurama i Simpsonovi i brendovima slatkiša kao što su Gejmdrops i Pik & Mik.

Jedan prodavac vejpova sa kanabisom koji ima više od 3.000 pratilaca na TikTok-u, prodavao je bočice od 10 mililitara THC-a za samo tri funte i slao ih specijalnim servisom britanske Kraljevske pošte.

TikTok nalozi prodavaca vejpa funkcionišu kao on-lajn izlog, a oni koji žele da kupe proizvod upućuju se na platformu Telegram, bezbednu aplikaciju za razmenu poruka preko koje mogu da naruče vejp sa kanabisom.

U protekloj godini, lokalne vlasti širom Velike Britanije, uključujući one u Eseksu, Hempširu i Midlsbrou, izdale su upozorenja zbog sve većeg broja dece koja su gubila svest i kolabirala nakon korišćenja ulja od kanabisa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: