Podeli vest

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je da su danas u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

uhapšeni  kim
FOTO TANJUG/STR

“Sva trojica uhapšenih su bili pod punom ratnom opremom, naoružani sa tri automatske puške, municijom, mapama, GPS uređajima i drugom opremom”, rekao je Brkić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Kako je rekao, trojica pripadnika tzv. kosovske policije sa inicijalima R.Z. B.S. i M.Š. su službenim vozilom marke “dačija daster” došli do alternativnog prelaza Tresava-Batnjik, ostavili vozilo i nastavili dalje peške putnim pravcem Orahovo-Gnjilica gde su locirani i uhapšeni od posebne antiterorističke jedinice MUP-a.

“Mesto hapšenja se nalazi u selu Gnjilice, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije. Naglašavam da je Republika Srbija ozbiljna država i da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prelazili, niti bili blizu administrativne linije, pa samim tim nisu prekršili Rezoluciju 1244, niti Vojno-tehnički sporazum. Nisu izveli nijedan protivpravni akt prilikom hapšenja tih lica”, rekao je Brkić.

Dodao je da će policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, nastaviti dalji rad.

Kosovska policija tvrdi da su “kidnapovani” službenici granične patrole

Kosovska policija danas je saopštila da su trojica njenih pripadnika “kidnapovana” od strane srpske specijalne policijske jedinice, kao i da nije reč o specijalcima, već o službenicima granične patrole.

Prema rečima portparola policije tzv. Kosova Bakija Keljanija, oni nisu uhapšeni na teritoriji centralne Srbije, već na teritoriji KiM.

“Policija ističe da je granična patrola bila na službenoj dužnosti, na mestu duboko na teritoriji Kosova. Obavljala je svoju službenu dužnost sprečavanja prolaska kriminalnih grupa i zaustavljanja šverca”, rekao je Keljani, prenosi Koha.

Blizu administrativnog pojasa sa KIM uhapšena 3 pripadnika tzv.Kosovske policije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije, saopštio je danas MUP Srbije.

Sva tri uhapšena bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa gps uređajima, mapama i drugom opremom.

Kako se navodi, brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj tzv. Kosovske policije da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destaabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije.

Policija će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalji rad, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: