Podeli vest

Brnabić je izjavila da je brutalna laž tvrdnja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tnjug

BRNABIC
FOTO TANJUG/ VLADA RS/ SLOBODAN MILJEVIC/ARHIVA

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je brutalna laž tvrdnja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su, kako je naveo, “paralelne strukture koje kontroliše Srbija” na severu koštale građane i poreske obveznike na KiM 320 miliona evra zbog navodno neplaćenih računa za struju i 17 miliona evra za vodonabdevanje od 1999. godine.

“Ovo je samo jedan primer razmera i smelosti laži Aljbina Kurtija. Može li se zamisliti u kojoj meri laže o stvarima koje je teže proveriti, a koje su manje očigledne (i koje su manje poznate) od ovoga? Brutalno”, napisala je Brnabić na Tviteru.

Ona je podelila objavu direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, koji je istakao da Aljbin Kurti treba da nađe drugačiji izgovor za to što mu je kasa prazna i da prestane da laže i kriminalizuje Srbe.

”Laž i samo laž od strane Aljbina Kurtija. Dve decenije Beograd je finansijski podržavao potrošnju elektirčne energije na severu KiM i primera radi od novembra 2009. do decembra 2020. godine za te namene smo izdvojili 171 milion evra. Zato neka Kurti nađe drugačiji izgovor za to što mu je kasa prazna i neka prestane da laže i kriminalizuje Srbe”, poručio je Petković na Tviteru. Naglasio je i da je jedina odgovorna za nesprovođenje energetske Mape puta Priština, koja ne želi da dodeli Elektroseveru distributivne usluge. ”Pristina, stop fake news!”, dodao je Petković.

Kurti je juče na Tviteru izneo tvrdnju da su, kako je naveo, “paralelne strukture koje kontroliše Srbija” na severu koštale građane i poreske obveznike na KiM 320 miliona evra zbog navodno neplaćenih računa za struju i 17 miliona evra za vodonabdevanje od 1999. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: