Podeli vest

Brnabić je istakla da je ovaj praznik simbol naše težnje za slogom i zajedništvom svih koji žive u našoj zemli, ali i onih kojima je Srbija u srcu i duši, ali su kilometrima daleko.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i istakla da je ovaj praznik simbol težnje za slogom i zajedništvom.

“Danas Srbija obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u znak sećanja na proboj Solunskog fronta. Ponosni smo na svoje pretke i istoriju, ponosni na svoju zastavu koja za nas nije samo komad obojene tkanine, već trobojna nit koja u neraskidivu zajednicu vezuje naše sugrađane iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Pod njom je ustanovljena suverena Srbija, i najsvetije slobode njenih građana”, navela je Brnabić, saopšteno je iz vlade.

Ona je istakla da je ovaj praznik simbol naše težnje za slogom i zajedništvom svih koji žive u našoj zemli, ali i onih kojima je Srbija u srcu i duši, ali su kilometrima daleko.

“Svim građanima Republike Srbije, Republike Srpske i svim Srbima na čitavom svetu čestitam dan Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, poručila je premijerka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: