Podeli vest

Ana Brnabić izjavila je da je Srbija sada jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji .

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Deo opozicionih poslanika pozdravili su danas to što sankcije Rusiji Srbija još nije uvela i izrazili zabrinutost da se to može promeniti, na šta im je mandatarka Ana Brnabić odgovorila da treba da ih bude sramota od toga koliko su puta najavljivali da će vlast uvesti Ruskoj Federaciji sankcije, a da je Srbija i sada jedina zemlja u Evropi koja to nije učinila.

Poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić je na sednici parlamenta na kojoj se bira nova vlada Srbije, kazao je da ta stranka nikada nije bila za uvođenje sankcija Rusiji i da po tom pitanju i prethodna Vlada Srbije ima njihovu podršku, kao i da će se takva podrška nastaviti sve dok se ta odluka ne promeni.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kazao je da ta politička opcija podržava to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji i da je nekoliko puta to javno i pohvalio, ali da strahuje da će ta odluka biti promenjena.

”Predsednik Aleksandar Vučić je rekao pre neki dan da nikada nije rekao da nikada neće uvesti sankcije, da postoji 5.000 razloga da ih uvede i da sada nisu uvedene, ali da je pitanje šta će biti kasnije“, kazao je Obradović.

Mandatarka je istakla da ne veruje u njihovu podršku, jer su i sami hteli u koaliciju sa onima koji su za uvođenje sankcija.

”Mislim da građani treba da znaju, da ne varate sa tim da ste patriotski blok, ništa NATO, ništa sankcije, ništa Kosovo, a sutra samo ako može da se nakupi jedan više protiv Vučića, sve ode“, kazala je.

Poručila im je da ne daju vladi i državi više rokove za uvođenje sankcija Rusiji.

”Stvarno treba da vas je sramota koliko ste najavljivali kada će biti, a do sada ih nema. Možete samo da se izvinite jer Srbija je jedina na evropskom kontinentnu koja nije uvela sankcije“, kazala je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: