Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da pokušaj demonstranata okupljenih oko koalicije “Srbija protiv nasilja” (SPN) da upadnu u Skupštinu grada Beograda pokazuje njihovu nameru da se nasiljem menja izborna volja građana. “Meni je svaki pokušaj upada u institucije dramatičan i pokazuje nameru da se nasiljem menja izborna volja građana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Ovo jeste pokušaj Majdana, ovo je nebriga za sve ostale građane Republike Srbije, za sve ostale građane Beograda. Ovo je mržnja, ovo je nasilje i ovo je ono na šta smo upozoravali”, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Brnabić je istakla da deo opozicije okupljen oko koalicije “Srbija protiv nasilja” ne mari za kampanju, za izbore, već da je njihova namera nasilna destabilizacija Srbije.

“Znali smo da se ovo sprema. Kako je teško vreme, dobijali smo dodatne informacije i ja sam o tome pričala. Upoznala sam javnost sa tim. Tokom izborne kampanje i sa tim da ti ljudi ne mare za kampanju, ne mare za izbore, ne mare za rezultate, već da je jedina njihova namera nasilna destabilizacija Srbije”, objasnila je Brnabić. Brnabić je naglasila da je najvažnije sačuvati mir i obnoviti sve što su demonstranti oštetili i dodala da su pripadnici MUP-a bili uzdržani prema demonstrantima.

“Imate jednu grupu nasilnika koji misli da im je sve dozvoljeno, ali ono što je važno je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sačuvali mir, da su bili izrazito uzdržani, da su imali jasne instrukcije i naredbe da ne reaguju, da bi se sačuvao mir i da niko ne bi bio povređen”, rekla je Brnabić.

Ona je ukazala da bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u zapadnim zemljama reagovali dosta brutalnije da su se našli u sličnoj situaciji. “U bilo kojoj drugoj evropskoj državi, ali i u tom zapadnom svetu, bi reakcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova bila više nego brutalna. To u Srbiji u poslednjih deset godina nije tako”, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade je navela da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje nalazi u zgradi Predsedništva. Brnabić je objasnila da je jedan od demonstranata pokušao da zapali kablove na Skupštini grada Beograda kako bi se požar proširio na celu zgradu i dodala da deo demonstranata napada policajce, lomi prozore i pokušava nasilno da uđe u Skupštinu Beograda. Brnabić je istakla da će o tome kuda Srbija ide odlučivati narod na demokratskim izborima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: