Podeli vest

Brnabić i Višković su dogovorili dalju koordinaciju u realizaciji projekata i međusobnu podršku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Ana Brnabić i premijer Republike Srpske Radovan Višković razgovarali su danas na radnom ručku o temama vezanim za energetiku, snabdevanje tržišta prehrambenim proizvodima i konkretne zajedničke projekte sa Srpskom.

Predsednica vlade istakla je da je snabdevanje energentima pitanje od posebnog interesa kako za Srbiju, tako i za region i ocenila da je neophodno ostvariti zajednički, regionalni pristup, kako bi se osigurali neophodni energenti za predstojeću zimu. Ona je navela da je inicijativa Otvoreni Balkan dobra platforma za rešavanje ovog pitanja u interesu čitavog regiona.

Premijer Višković je kazao da Republika Srpska nastoji da osigura sve neophodne resurse potrebne za zimu u svetlu aktuelne situacije na svetskom tržištu.

U ovom trenutku, prema rečima premijerke Brnabić, u toku je više vitalnih projekata, na kojima Srbija i Republika Srpska rade zajedno, od kojih su najznačajniji oni u oblasti energetike i infrastrukture.

Brnabić i Višković su dogovorili dalju koordinaciju u realizaciji ovih projekata i međusobnu podršku po pitanju snabdevanja tržišta neophodnim proizvodima bitnih za građanstvo, saopšteno je iz Vlade Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: