Podeli vest

Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu na KiM, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić i poručila da sve što vidimo je rezultat unilateralnih poteza Kurtija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ana brnabic
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

“Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na KiM nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na KiM i nepoštovanja međunarodnih sporazuma”, rekla je Brnabić u izjavi za Tanjug.

Premijerka je kazala da predsednik Aleksandar Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, a Aljbin Kurti je, ističe, sramota današnjeg Balkana.

“Kurti je čovek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije. Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke – ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji KiM, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma”, navela je Brnabićeva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: