Podeli vest

Fon Kramon ih je ugurala u Skupštinu zahvaljujući tome što je Aleksandar Vučić i SNS bila dovoljno demokratična da spusti cenzus sa pet na tri odsto, ukazala je Brnabić.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

brnabić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Tokom današnje konstitutivne sednice parlamenta došlo je i do međusobne diskusije između poslanika “Ne davimo Beograd” Radomira Lazovića i SNS Ane Brnabić, koja je na kritike koje je Lazovićizneo tokom svog obraćanja, odgovorila konstatacijom da mu je govor napisala (izvestilac za tzv. Kosovo u Evropskom parlamentu) Viola fon Kramom.

Lazović je u svom prvom obraćanju u skupštini, čitajući svoj govor, između ostalog, rekao da oni neće podržati predlog da Vladimir Orlić bude predsednik parlamenta, jer je, kako je rekao, on tu da “dijaloga ne bude”.

Lazović je naveo i da je Orlić odgovoran za “ubijanje dijaloga” kako bi se sakrila odgovornost vlasti za afere i štetne poteze, zbog čega bi očekivao od Ane Brnabić “jači aplauz kad se već (Orlić) trudio da sakrije šta su radili”, nabrajajući uz to loše rezultate vlasti.

Na to mu je Brnabić replicirala, rekavši da pouzdano zna da mu govor koji je danas ispričao u parlamentu napisala lično Viola fon Kramon.

To, kazala je, nisu otužbe nego činjenice, kao i ta da je ona ( fon Kramon) napravila koaliciju “Moramo”, što je, kaže, i sama javno rekla.

“Fon Kramon ih je ugurala u Skupštinu zahvaljujući tome što je Aleksandar Vučić i SNS bila dovoljno demokratična da spusti cenzus sa pet na tri odsto”, ukazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, jedva su se “dokopali” parlamenta, da bi im sada pisala govore i diktirala im šta treba da kažu u Narodnoj skupštini Srbije, kao i koga da napadnu i koju politiku da promovišu.

“Politika koju promovišu kada kažu da se bore da u Srbiji bude bolje, odnosno da Srbija bude bolje mesto za život je ta da pod tačkom jedan – priznamo Kosovo kao nezavisnu državu, što su rekli tokom kampanje”, kazala je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: