Podeli vest

Premijerka kaže da su mladima potrebni prostori u kojima oni mogu da rade i stvaraju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

 Premijerka Ana Brnabić danas je zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem prisustvovala obeležaavanju Međunarodnog dana mladih.

Učestvovali su i na radnom sastanku delegacija iz četiri grada u Srbiji – Niša, Mionice, Sombora i Subotice.

Premijerka kaže da su mladima potrebni prostori u kojima oni mogu da rade i stvaraju. Moraju imati sistemsku komunikaciju sa lokalnim samoupravama i predstavnicima vlasti.

“Novi Sad je primer kako sve ovo treba da izgleda. Zahvaljujem gradonačelniku Vučeviću i organizaciji OPENS što su prihvatili naš poziv da svoje iskustvo i svoje znanje podele sa ostalim lokalnim samoupravama širom Srbije.

Istraživanje je pokazalo da 86 odsto lokalnih samouprava nema omladinske centre. Još jedan problem sa kojim se suočavaju je prvo radno mesto. Pokušali smo da menjamo stvari, pokrenuli program “Moja prva plata” u koji smo uložili dve milijarde dinara. Danas se 47 odsto mladih ljudi iz tog programa zaposlilo. Nacrt nacionalne strategije za mlade je završen”, izjavila je premijerka.

Vučević je u ime grada čestitao svim mladima u Srbiji.

“Nije slučajno što je čitav niz događaja povodom Dana mladih baš u Novom Sadu. Ponosan sam na sve ono što smo do sada uradili. Od 2015. kada smo se prvi put kandidovali za titulu Evropske prestonice mladih mi vredno radimo. Tokom 2019. bili smo evropska prestonica mladih. Rekonstruisali smo Kinesku četvrt, a danas je to kreativni distrikt. Imali smo podršku nevladinog sektora, ali i ličnu podršku premijerke. Sve što znamo podelićemo sa našim prijateljima iz Niša, Subotice, Sombora i Mionice”, rekao je Vučević.

Na sastanku su predstavljeni koraci koji su napravljeni za uspostavljanje omladinskih centara u ostalim gradovima Srbije, projekti za renoviranje objekata koji su određeni kao mogući omladinski centri u ovim gradovima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: