Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić poručila je danas na sednici na kojoj se raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima da će biti tolerantna i fleksibilna, dodajući da to ide u prilog kulturi dijaloga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Posle obraćanja poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovća Ćute koji je govorio o različitim temama, ali ne i o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, Brnabić je kazala da se nada da će poslanik ceniti to što je dozvolila da priča o svemu osim o tački dnevnog reda.

“Tako da evo da nametnemo sada tu kulturu dijaloga, koju ne želim da vam zabranim, ja volim da građani čuju uvek šta vi imate da kažete. Ja bih vam produžila vreme, što duže da možete pričati, slobodno pričajte, ja mislim da to ide u prilog pristojne Srbije”, rekla je Brnabić.

Na komentare da je na jednom sastanku vlasti i opozicije o izbornim uslovima bio prisutan američki ambasador Kristofer Hil, Brnabić je kazala da je bio i ambasador EU Emanuel Žiofre.

“Znam da posle svih tih razgovora trčite u te zapadne ambasade da prepričate šta je bilo, pa lepo da bude efikasnije da čuju sami. Jedino što vama smeta što su oni bili na tom sastanku je što ste izgubili mogućnost da prepričavate. Što se tiče tzv. Kosova u Savetu Evrope, drugima se obratite, oni su potpisali, ovi vaši dojučerašnji koalicioni partneri, da Kosovo bude ne samo u Savetu Evrope, nego da što pre bude članica Evropske unije”, poručila je Brnabić opoziciji.

Ona je dodala da će se truditi da ne odgovara više sa mesta predsedavajuće, ali je podsetila i da su joj opozicioni poslanici postavili pitanja na koja je želela da odgovori.

Jovanovć je prethodno na sednici rekao da će njegova stranka izaći na izbore iako, kako je rekao, zna sa čime će se susresti na tim izborima.

On je podsetio da su i promene 1996. krenule sa lokala dodavši da Niš i Novi Sad nemaju tu privilegiju da, kao Beograd, izlaze treći put za dve godine na izbore.

Jovanović je optužio aktuelnu vlast da je omogućila tzv. Kosovu da uđe u Savet Evrope, pitao je predsednicu Skupštine zašto je pozvala američkog ambasadora Kristofera Hila na Kolegijum o izbornim uslovima, a pitao je i zašto se zgrada Generalštaba daje investitorima bez tendera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: