Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da joj je najveća čast u životu bila to što je sedam godina bila premijer Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

U izjavi novinarima u Bukureštu, Brnabić je rekla da se nada će vrlo brzo biti održana konstitutivna sednica Skupštine Srbije na kojoj će ona biti izabrana za predsednika parlamenta, jer kako je rekla, Srbija nema vremena za gubljenje i pred njom su veliki planovi.

„Mnogo stvari smo uradili i najveća čast bila mi je da radim rame uz rame sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ne samo za mene, za moju porodicu. Tako da je ovo dosta emotivno. Mnogo stvari smo uradili zajedno. Uradili smo sve kao tim. Mislim da je to doprinelo stabilnosti Srbije i jasnom pravcu za budućnost“, poručila je Brnabić.

Ona je dodala da se njena vlada nikada nije plašila da, kako je rekla, sanja velike snove, da su svakim danom sve više verovali u Srbiju, sve više verovali u naše ljude, postavljali sebi sve više i više ciljeve i onda te ciljeve ostvarivali.

„Pa tako i sa programom Srbija 2027 – Skok u budućnost koji ostaje za mog naslednika. To je važan program, to je vizija“, naglasila je Brnabić.

Ona je zahvalila SNS što su je podržavali sve ovo vreme i što su joj omogućili da bude ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a zatim i premijer, a da nije ni bila član stranke.

„Dali su mi sve što neke druge stranke ne bi dali svojim članovima, dali su mi zato što su prepoznali u meni, mislim, neku želju da radim za svoju zemlju. Nikada me nisu ni tražili da se učlanim u stranku, bilo je samo, bila je važna Srbija. I uvek je važna samo Srbija. Sve ostalo je važno, ali mnogo manje važno“, rekla je buduća predsednica parlamenta.

Dodala je da bi volela da druge stranke u Srbiji uče od Srpske napredne stranke o tome da daju šansu ljudima.

„Ne mora neko da bude član stranke, može da ima ideale, viziju, neke ciljeve, da ceni tim, da voli svoju zemlju, da se bori za svoju zemlju i da se te stranačke straste malo smire, a da više mislimo o našoj zemlji. Ja sam to prepoznala u Srpskoj naprednoj stranci, zato sam se učlanila i danas sam ponosan član. Nije bilo dana da mene SNS nije podržao“, istakla je Brnabić.

Što se tiče nove funkcije koju će obavljati, rekla je da je o tome već razgovarala sa predsednikom Vučićem i predsednikom stranke Milošem Vučevićem.

„Ja ne mislim da će ovo biti lako, ne mislim da će biti jednostavno, ja moram mnogo da učim… Ovo je sada potpuno jedan drugačiji posao i ja počinjem da učim od večeras. Ali uvek je dobro učiti i uvek je dobro razumeti da ne znate sve ili da ne znate mnogo stvari i da treba da se usavršavate, da treba da se menjate i to je sada za mene jedan veliki izazov“, konstatovala je Brnabić.

BRNABIĆ: NOVA FUNKCIJA ĆE ZA MENE BITI VELIKI IZAZOV

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koju je večeras Predsedništvo stranke predložilo za predsednicu Skupštine Srbije rekla je da će nova funkcija za nju biti veliki izazov i da mora mnogo da uči.

“Ovo je sada potpuno jedan drugačiji posao i ja počinjem da učim od večeras”, rekla je ona novinarima u Bukureštu.

Ona je rekla i da očekuje da će sednica parlamenta biti održana vrlo brzo zato što Srbija nema vremena za gubljenje i pred njom su veliki planovi.

“Moramo da nastavimo da radimo, što se brže formira sve u parlamentu, naravno i predsednik skupštine, odbori i sve ostalo, i vlada, i da se nastavi sa radom”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je uvek dobro učiti i razumeti da ne znate sve.

“Važno je znati da treba da se usavršavate, da treba da se menjate i to je sada za mene jedan veliki izazov”, navela je Brnabić.

Ona se zahvalila svojoj stranci na ukazanom poverenju.

“Dali su mi sve što neke druge stranke ne bi svojim članovima, zato što su prepoznali u meni želju da radim za svoju zemlju i nikada nisu ni tražili da se učlanim u stranku, bila je samo važna Srbija”, istakla je.

Brnabić je napomenula je unutar stranke bilo reči o njenoj novoj funkciji.

“Kao što su rekli i predsednik republike Aleksandar Vučić i predsednik stranke Miloš Vučević, mi smo pričali o ovom i bilo je tu različitih opcija”, navela je.

Ona je obećala da će dati sve od sebe i raditi u interesu Srbije.

“Nadam se da ćemo moći svi zajedno da doprinesimo nešto većoj unutrašnjoj stabilnosti, koja nam treba zato što moramo mnogo toga da uradimo za naš narod, za naše građane. Moram da učim. I idemo dalje”, navela je Ana Brnabić.

Ona je navela i da je njoj najveća čast bila da bude premijerka Srbije i da radi rame uz rame sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Mnogo stvari smo uradili zajedno. Uradili smo sve kao tim. Mislim da je to doprinelo toj stabilnosti Srbije i jasnom pravcu za budućnost”, rekla je Brnabić.

Kako je navela, njen savet budućem premijeru jeste da je fokus na izložbi Expo 2027, kao i marljiv rad svakog dana.

“Pokazala sam da želim da radim i neku viziju i upornost i onda su mi i stranka i predsednik Aleksandar Vučić dali neverovatnu šansu i veliku čast da budem predsednik vlade. Učila sam to sedam godina praktično i sada mi stranka daje, ukazuje mi to poverenje da budem predsednik Skupštine”, rekla je Brnabić.

BRNABIĆ: IMAMO PODRŠKU RUMUNIJE PO PITANJU KIM I EVROPSKIH INTEGRACIJA

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras u Bukureštu da Srbija može da računa na podršku Rumunije po pitanju Kosova i Metohije i evropskih integracija.

Premijerka se u toku dana sastala sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom u Bukureštu.

“On je fantastičan čovek i ovo je bio moj prvi sastanak sa njim. Verujem da ono što je značajnije za naš narod, a to je da se neće promeniti stav Rumunije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta Srbij i međunarodnog prava. Rumunija čvrsto stoji uz Srbiju i po pitanju evropskih integracija”, rekla je Brnabić.

Kako je navela, Srbija će nastaviti da radi sa Rumunijom na projektima u oblasti saobraćaja i energetike.

“Temišvar je jedan od gradova koji su motor razvoja Rumunije u smislu digitalizacije, startup kompanija i inovativnih kompanija. Vršac je odmah tu, tako da želim da radimo više na povezivanju naših škola, univerziteta, naučnih i tehnoloških parkova”, poručila je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: