Podeli vest

Dijalog sa predstavnicima penzionera svakako će biti jedan od najvažnijih zadataka i buduće vlade, rekla je Brnabićeva i istakla da je jako važno da dve strane zajedno rade na unapređenju sveukupnog položaja penzionera.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BRNABIĆ KISIĆ MALI
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVI

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima penzionerskih udruženja – Udruženjem sindikata penzionera Srbije, Savezom penzionera Srbije i Sindikatom penzionera Nezavisnost i tom prilikom je rečeno da će prioritet države i buduće vlade biti nastavak odgovorne makroekonomske politike, jer samo odgovornom politikom može da se planira dalje povećanje penzija i plata.

Sastanku u vladi prisustvovali su ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, saopšteno je iz vlade.

Predsednica Vlade Srbije istakla je da je redovan dijalog sa predstavnicima penzionera izuzetno važan.

Dijalog sa predstavnicima penzionera svakako će biti jedan od najvažnijih zadataka i buduće vlade, rekla je Brnabićeva i istakla da je jako važno da dve strane zajedno rade na unapređenju sveukupnog položaja penzionera.

Brnabićeva je podsetila da su penzioneri, koji su podneli najveći teret fiskalne konsolidacije, prioritet kada je reč o pomoći ranjivim kategorijama i da vlada i predsednik Republike izuzetno cene što su oni konstruktivan partner u dijalogu.

Na sastanku je rečeno da planirano kumulativno povećanje penzija u novembru 2022. godine i januaru 2023. godine iznosi oko 19 odsto. Pored povećanja penzija, naročito je važna i sigurnost isplata penzija.

Premijerka Brnabić je rekla da Vlada Srbije nastavlja da radi na poboljšanju položaja najranjivijih kategorija, a da je jednokratna pomoć od 20.000 dinara koja je penzionerima isplaćena u februaru samo jedan od načina da se pomogne.

Prioritet države i buduće vlade će biti nastavak odgovorne makroekonomske politike, jer samo odgovornom politikom može da se planira dalje povećanje penzija i plata, naglašeno je na sastanku.

Predstavnici penzionera su istakli da je jako važno da u mandatu nove vlade što pre nastavi rad komisije koja prati propise iz sistema PIO i da se u rad te komisije uključe i predstavnici penzionera, kako bi zajednički radili na svim pitanjima u vezi sa penzijskim i socijalnim osiguranjem, te da je važno da se nastavi sa redovnim sastancima i razgovorima u cilju unapređenja kvaliteta života penzionera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: