Ana Brnabić je predsedavala sednici na kojoj se razgovaralo o koracima koji će dobrineti unapređenju zdravstvenog sistema.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Koordinacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu Srbije, na kojoj se razgovaralo o koracima koji će dobrineti unapređenju tog sistema i olakšati rad zdravstvenim radnicima i pomoći pacijentima u lečenju.

Brnabić je istakla da je sastanak prvenstveno organizovan da bi se što pre došlo do načina za brže unapređenja sistema zdravstva i dodala da država ulaže velika sredstva u zdravstvo, ali da treba da se poveća transparentnost, kako bi se videli rezultata tih ulaganja, a građani osetili dobrobit.

Premijerka je dodala da treba da se radi na povećanju vidljivosti informacija zdravstvenim radnicima, ali i bezbednosti podataka, kako bi Srbija imala dobro organizovano zdravstvo koje će biti usklađeno sa potrebama svih zdravstvenih institucija, zdravstvenih radnika i prvenstveno pacijenata.

Brnabić je rekla da će uspostavljanjem jedinstvenog informacionog sistema u zdravstvu biti omogućeno da se objedine svi podaci koji će omogućiti da prave, tačne i kompletne informacije budu u jedinstvenoj bazi podataka – o lečenju svakog pacijenta, retkim bolestima, broju zdravstvenih radnika, specijalizacijama, opremi, lekovima, listi čekanja i ostalo, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Digitalizacija u zdravstvu će uštedeti vreme, olakšati i ubrzati lečenje većeg broja pacijenata.

Takođe, planirano je da se radi i na edukaciji, kao lekara tako i građana, o mogućnostima elektronskih servisa koje će im biti dostupne.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je naglasila da ima puno dobrih stvari koje su do sada urađene, ali da ih treba unaprediti i raditi na poboljšanju postojećeg sistema.

Sednici su prisustvovali i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, kao i predstavnici institucija zdravstvenog sistema.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ