Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas Bačku Palanku, opštinu koja je, uz grad Novi Sad, pretrpela najviše štete u olujnim nevremenima, i poručila da će država u najkraćem mogućem roku, bez odlaganja, pomoći u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

“Ono što je najvažnije – država neće ostaviti svoje građane na cedilu, pomoći ćemo u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena, baš kao što smo uradili nakon poplava. To ćemo uraditi u najkraćem mogućem roku, bez odlaganja”, navela je Brnabić na Instagramu.

Ona je dodala da će država uložiti “nadljudske napore da deca u septembru imaju redovnu nastavu u bezbednim objektima, domaćinstva siguran krov nad glavom” i da svim stanovnicima bude obezbeđena obnovljena infrastruktura.

Predsednica Vlade Srbije je saopštila i da je u Bačkoj Palanci posetila porodicu Mijaljković, koja je ostala bez svoja dva člana.

“To je nešto što im niko na svetu, ni na koji način, ne može nadoknaditi. Sve što bih rekla je suvišno, osim da ću lično tražiti odgovornost za sve koji su svojim nečinjenjem doveli do toga da budu izgubljeni ljudski životi”, poručila je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: