Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić je, odgovarajući poslaniku DS Nebojši Novakoviću, rekla da joj smeta to što opozicija koja organizuje proteste protiv nasilja ne osuđuje nasilje, kao i lepljenje plakata ‘doživotna robija’ na vratima Vlade Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Nisam čula osudu poziva na nasilje od strane Jove Bakića, univerzitetskog profesora. Čula sam da se možda ograđujete od njega, perete, ali da nam imputirate da je i on naš?! Možda i on treba da čuje to što kažete”, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da se već vide rezultati Bakićevih poziva na nasilje u društvu, podsetviši da se pre nekoliko dana dogodio napad na političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića. “Krenuli su da nas jure po ulicama. Nisam čula osudu tog nasilničkog akta, a niste se ni ogradili od toga”, rekla je Brnabić i dodala da takođe nije čula osudu zbog napada na direktorku Instituta za mentalno zdravlje. Brnabić je rekla da je upravo DS pokrenula rijaliti program u Srbiji i to na tzv. građanskoj televiziji B92.

“To ste uradili tada vi kao stranka i čovek koji je prilično zaradio na tome i onda uložio u medije, danas takozvane ‘nezavisne medije’ koji su zapravo stranke. One guraju svoju političku agendu”, rekla je Brnabić.

Navodeći da su DS i Moramo-Zajedno 19. maja rekli da napuštaju sednicu skupštine, kao znak podrške građanima na protestu, Brnabić je ocenila da to pokazuje njihov odnos prema temi i dnevnom redu koji su tražili, ali nisu za njega ni glasali. Lutovac je, inače, danas došao u parlament, a na to se osvrnuo i šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov, koji ga nije imenovao, ali jeste kazao da mu se “priviđaju” ljudi koji su rekli da će biti sa narodom na Gazeli.

Brnabić je zahvalila poslanici “Moramo-Zajedno” Milanki Nikolić iz Pitota na korektnom izlaganju, koja je pozvala da se prestane sa govorom mržnje i primetila da je premijerka Ana Brnabić tokom posete Pirotu razgovarala sa nezadovoljnim građanima. “Hvala vam što ste bili korektni i volela bih da razgovaramo na taj način.

U Pirotu sam dala svoj broj mobilnog nezadovoljnim građanima, da se jave, pa da pokušamo da rešimo problem. To je lice SNS vlasti. Mi smo stranka naroda, za narod i tu smo da rešavamo probleme”, rekla je Brnabić. Novaković iz DS-a je prethodno rekao da Jovo Bakić nema veze sa protestima, te da je govorio u svoje lično ime, a povezao ga je i sa predstavnicima vlasti.

“Taj isti Jovo Bakić nas je informisao da mu je Vučić davao dosije Ivice Dačića na uvid. Ne znam zašto niti u kom kontekstu, ali dokumenta dajete nekom u koga imate poverenja”, rekao je Novaković.

Replicirala mu je šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović koja je rekla da prvi put čuje to o dosijeu, dodajući da u tom dosijeu piše da je Dačić bio najbolji student, da nikada nije radio protiv interesa svoje zemlje i da nikada nije izdao svoju zemlju.

“Uzmite ga, gospodine Lutovac, ako znate da je kod Vučića”, poručila je Paunović Lutovcu koji je dobacivao u sali i dodala: “Postoje neki dosijei koji su možda kod Dačića, zamislite se malo i oko toga. Nije sve crno belo”, istakla je Paunović i poručila bivšoj vlasti demokrata da su oni “patentirali skupljanje dosijea”.

Poslanik SPS Vladimir Đukić rekao je tokom rasprave da je nemoguće porediti proteste “Srbija protiv nasilja” sa 5. oktobrom. “Protestima 5. oktobra su prethodili izbori i dovođenje u pitanje regularnost toga”, rekao je Đukić.

Đukić je poručio da se vlast osvaja na izborima i da su oni jedini legitimni i moralni čin, te da se neće dozvoliti da neko osvaja vlast bez izbora.

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: