Podeli vest

Predsedica Narodne Skupštine Ana Brnabić izjavila je večeras da poziva sve poslaničke grupe da već sledeće nedelje krenu da zajednički rade na primeni preporuka ODIHR-a i naglasila da će, ukoliko deo opozicije ipak ne želi da im se priduži, prihvatiti njihove pismene komentare na predlog izmena i dopuna zakona.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ (STF)

“Ukoliko neće da sede zajedno sa nama i neće da razgovaramo o primeni preporuka ODIHR-a, a ono makar da mi pismeno dostave njihove komentare na predlog izmena i dopuna zakona kako bi mi implementirali te preporuke, kako bi se dodatno poboljšali izborni uslovi u Srbiji”, rekla je presednica parlamenta i dodala da je upravo to ono što je delu opozicije bilo važno i ono na šta su se žalili.

Ona je, gostujući na TV Pink, ponovila da će nastaviti da poziva na dijalog, koliko god puta treba i da će, kako je rekla, istrpeti sve.

“Moja vrata su uvek otvorena i ja, evo da kažem i ekskluzivno, već od sledeće nedelje, pozivam dalje da radimo na primeni preporuka ODIHR-a”, rekla je Brnabić.

“Mislim da je dijalog važan, zato što će dijalog pre svega pokazati da možemo da pokažemo građanima tu ozbiljnost i odgovornost. To je naša dužnost prema svim građanima, bez obzira da li oni glasaju za Aleksandra Vučića “Srbija ne sme da stane” ili listu “Srbija protiv nasilja” ili ovog ili onog. Naša odgovornost, naša dužnost je da pokažemo tu ozbiljnost svim građanima Srbije”, rekla je ona.

Na pitanje da li očekuje da opozicija bojkotuje izbore, rekla je da ne može da kaže, jer se ni od njih samih to danas nije mogo čuti.

Dodala je da ne vidi kako bi se opozicija opravdala pred biračima ako bi to učinila.

“Ne znam kakvo bi bilo opravdanje nekom da bojkotuje izbore koje je taj neko tražio. Dakle, isti oni koji su tražili te izbore, zbog kojih danas imamo te izbore. Oni su pokrenuli taj izborni ciklus i izborni proces. Ne znam kako bi objasnili građanima da će sad da ih bojkotuju”, rekla je predsednica parlamenta.

Ona je naglasila da su izborni uslovi danas jednaki ili nešto bolji nego što su bili tada kada su oni tražili hitne izbore i da ne razume kako će da objasne ljudima što ih bojkotuju.

Predsdnica parlamenta je dodala da ako opozicija ipak donese takvu odluku, da će je poštovati, jer je to njihova politička odluka.

“Kao predsednica parlamenta, poštujem sve političke odluke svih parlamentarnih stranaka, a i šire”, rekla je Brnabić i podsetila da je opozicija tražila da se razgovara o biračkim spiskovima, a da im to više nije tema.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: