Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas da je ideja da se Predlogom zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije obezbedi lakše upravljanje javnim preduzećima, transparetnije objasni šta su ciljevi preduzeća, kako bi država znala da li tim preduzećima upravlja na način da stiču veću dobit za sve građane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Premijerka je objasnila da smo do sada imali dva zakona koja su uređivala tu oblast.

“Prvi je Zakon o javnim preduzećima, dok je drugi Zakon o privrednim društvima, koji uređuje sva privredna društva bez obzira da li Srbija u njima ima većinsko vlasništvo ili ne. Bila nam je ideja da ta dva zakona objedinimo kako bi napravili čitav pravni sistem jednostavnijim i transparetnijim, i kako bi efikasnije rukovodili preduzećima u kojima država ima većinsko vlasništvo”, rekla je Brnabić na TV Hepi.

Kako je objasnila, sada imamo praktično jedan zakon koji će na istovetan način tretirati oba privredna subjekta, te da ćemo time dobiti lakše i jednostavnije upravljanje preduzećima.

“Ideja je da preduzeća imaju godišnje indikatore uspeha kako bi znali da li tim preduzećima upravljamo na način da ona stiču veće bogatstvo za sve građane Srbije”, istakla je ona.

Prioritet nam je očuvanje nacionalnih i strateških interesa, sumirala je Brnabić. Ona je kazala da tema nije Zakon o javnim preduzećima, već Nacrt zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u većinskom vlasništvu Srbije, te da su pojedini mediji iznosili određene neistine poslednjih dana. “Plasirane su određene neistine u vezi sa zakonom”, istakla je premijerka.

Brnabić je rekla da je na jučerašnji sastanku, na kome je razgovarala sa novinarima o predlogu ovog zakona, nije čula ni jedno pitanje koje bi se odnosila na otklanjanje nedoumica sa tim u vezi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: