Podeli vest

Premijerka je navela da je na sastanku najviše bilo reči o produbljivanju ekonomskih odnosa između Srbije i Francuske, ističući da je dosadašnja saradnja dve zemlje na izuzetno visokom nivou.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

Srbija ima punu podršku Francuske da sporazumi koje su potpisali Beograd i Priština moraju biti sprovedeni, poručila je večeras u Parizu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posle sastanka sa premijerkom Francuske Elizabet Born.

Brnabić je nakon sastanka novinarima rekla da Priština mora da sprovede Briselski sporazum i pristipi formiranju Zajednice srpskih opština, jer bez toga nema smisla razgovarati o drugim predlozima.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje novinara, da li je bilo reči o francisko-nemačkom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, istakla da upravo zbog toga što jedna strana na KiM krši dosadašnje sporazume o normalizaciji i odbija da ih implementira, nema smisla razgovarati o novim predlozima.”Nismo razgovarali o tom predlogu zato što, pre bilo kakvih novih predloga i pre bilo kakvih razgovora o novim sporazumima, ono što je nepohodno, sasvim prirodno i logično, jeste da se u potpunosti implementiraju postojeći sporazimi”, rekla je premijerka.

Istakla je da je na sastanku bilo reči o tome da Srbija ima punu podršku Francuske da potpisani sporazumi moraju da se sprovedu.
“Drago mi je što ću u narednom mandatu Vlade, zajedno sa premijerkom Born, raditi na tome da dodatno ojačamo političke i ekonomske odnose dve zemlje”, rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da je na sastanku najviše bilo reči o produbljivanju ekonomskih odnosa između Srbije i Francuske, ističući da je dosadašnja saradnja dve zemlje na izuzetno visokom nivou.

Podsetila je da su u Srbiju došle i investirale mnoge francuske kompanije od “Vansija”, koji upravlja aerodromom Nikola Tesla, preko “Sueza”, koji upravlja deponijom Vinča, zahvaljujući kojoj će se otpad koristiti kao energent do kompanije “Mišlen”, koja peti najveći izvoznik u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o evrointegracijama Srbije, rekla je Brnabić i istakla da Francuska pruža kontinuiranu podršku Srbiji na evropskom putu.

Brnabić je dodala da je sa Born razgovarala i o izmenama Ustava u oblasti pravosuđa, zakonima koji treba da se promene, slobodi medija i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: