Brnabić je poručila joj se radnici uvek mogu obratiti za nastavak razgovora, ali ne preko medija

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ana brnabic
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su radnici Fijata u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umesto da nastave pregovore sa vladom i poručila im da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.

“Mogu uvek da dođu da nastavimo pregovore, prekinili su ih, rekli da su završeni. Ne znam šta radnici čekaju, mi smo tu da nastavimo razgovore tamo gde smo stali”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara na otvaranju Implantološkog centra Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Ona je rekla da ne zna zašto su radnici izašli da protestuju “uprkos onome što je dogovoreno”.

“A dogovoreno je bilo da razgovaramo i da konačnu odluku o visini otpremnina za one koji su tehnološki višak ili o alternativama za one koji ne žele da idu u inostranstvo, donesemo i dogovorimo nakon što proces prijavljivanja za inostranstvo bude završen. A nikako pre toga”, istakla je premijerka.

Ona je objasnila da bi, kada bi pregovarali o otpremninama pre toga, to bilo “u direktnoj suprotnosti onome što imamo kao interes, a to je da Stelantis zadrži što više radnika i da što pre krenu u proizvodnju elektricnog automobila”.

“Ja sam tu, znaju gde sam, tu sam za njih, dan, noć, vikend, kako god… Ne vidim šta traže na ulici umesto u vladi”, poručila je predsednica vlade.

Rekla je da radnici Fijata nisu sačekali da se završi proces prijave za rad u inostranstvu.

“Želimo da radnici budu zadovoljni, da obezbedimo te porodice, ali oni su pre nego što je završen proces prijave, izašli i rekli da su pregovori sa vladom gotovi. Ne mogu nikog da nateram da razgovara i pregovara”, navela je premijerka.

Na pitanje novinara šta radnici mogu da očekuju kada je reč o otpremninama, premijerka je rekla da je to stvar međusobnog razgovora, a ne razgovora preko medija.

Napominje da su radnici izašli na ulicu i rekli da su pregovori propali.

“Žele da idu na ulicu pre nego što hoće da dođu u vladu da razgovaramo. Bukvalno su napustili pregovore koji su bili u toku”, istakla je Brnabićeva.

Deo nezadovoljnih radnika Fijata održao je juče dvosatni protest blokirajući magistralni put Kragujevac – Kraljevo. Protest je usledio nakon što je istekao rok za prijavljivanje radnika za rad u Slovačkoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: