Podeli vest

To je kompanija koja neće graditi metro, već će nam svojom ekspertizom pomoći kako da na najbolji način upravljamo svojim metro sistemom, pojasnila je Brnabić, u izjavi novinarima u Parizu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Beogradskim metroom upravljaće francuska kompanja RATP, koja već 120 godina upravlja javnim transportom u Parizu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i najavila da će ugovori o saradnji biti potpisani do kraja godine.

“To je kompanija koja neće graditi metro, već će nam svojom ekspertizom pomoći kako da na najbolji način upravljamo svojim metro sistemom”, pojasnila je Brnabić, u izjavi novinarima u Parizu, nakon sastanka sa predstavnicima kompanije.

Najavila je i da do kraja godine Srbija treba da potpiše ugovor o saradnji sa kompanijom, kako bi zatim počeli sa realizacijom poslova. Podsetila je da su u novembru 2021. počeli pripremni radovi za metro, i da se nastavlja sa svim radovima naprvoj liniji.

“Važno je da odmah krenemo sa RATP da radimo na tome kako će metro da funkcioniše”, rekla je Brnabić. Dodala je da će Beograd dobiti najmoderniji metro bez vozača i da je kompanija RATP već prisutna u Beogradu, gde održava sastanke sa gradskim vlastima i resornim ministrima. Istakla je da je na sastanku sa predstavnicima kompanije danas razgovarala i o tome kako funkcioniše metro u Parizu, jer je dobro čuti tuđe mišljenje i implementirati dobre ideje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: