Podeli vest

Ana Brnabić razgovarala je sa članovima Borda direktora Evropske investicione banke (EBRD).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

evropska banka
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa članovima Borda direktora Evropske investicione banke (EBRD) o ekonomskom rastu Srbije, energetici i digitalizaciji, kao ključnim činiocima privrednog rasta.

Predsednica Vlade je istakla da je oblast informacionih tehnologija ostvarila veliki uspeh u prethodnoj godini, da je imala značajan udeo u BDP-u i podvukla da je uvođenje digitalizacije u ruralna područja od izuzetnog značaja za našu zemlju, kako bi svi građani imali pristup brzom internetu.

Brnabić je rekla da bi na taj način bile zaustavljene i migracije iz manjih mesta u velike gradske centre, saopšteno je iz Vlade. Pored proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je i izgradnja novog u Kruševcu.

Brnabić je upoznala sagovornike sa izgradnjom Bio4 kampusa, koji predstavlja veliki iskorak za Srbiju. Premijerka je dodala da stabilna ekonomija i podrška talentovanim mladim ljudima predstavljaju ključ održivosti i progresa jedne zemlje.

Brnabić se zahvalila članovima Borda direktora što su prepoznali značaj oblasti inovacija i ulaganja u obrazovanje, budući da je EBRD kroz više projekata pomogao našoj zemlji u ovim sferama i dodala da je Srbiji i dalje potrebna podrška ove institucije, kako bi obezbedili održiv razvoj i privukli nove investicije.

Članovi Borda direktora EBRD-a pozdravili su rad Srbije u pomenutim delatnostima i ocenili da su oblasti digitalizacije i informacionih tehnologija ključni za dalje ulaganje.

Oni su podsetili da je banka i dalje značajan investitor u oblastima koje su važne za dalji privredni napredak Srbije i najavili su podršku u oblastima energetske efikasnosti i zelene ekonomije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ