Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i
rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi “šansu i sreću” samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ (STF)

“To neće oslabiti Vučića, jer narod vidi koliko se on bori. Vi mislite da će ako to nasilno proguraju, da šteti Vučiću, a neće. To što je radost dela opozicije, to govori o njima, da ih ne zanima nacionalni interes i pravda”, rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Ona je rekla da je rezolucija o genocidu u Srebrenici nametanje najteže moralne, političke i pravne kvalifikacije za Srbiju i srpski narod, koje će nas da prati generacijama.

“Kakav god da je ishod, ceniće se borba i hrabrost koju je Aleksandar Vučić ponovo pokazao”, rekla je Brnabić.

Podsetila je da je Vučić poručio pomoćniku sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsu O’Brajanu da će se Srbija boriti i da misli da ono što Amerika radi nije fer, zbog čega će se “mala Srbija javno suprotstaviti i apelovati na sve slobodarske zemlje da se priključe.

Podsetila je da je tema genocida u Srebrenici bez konsultacija stavljena na dnevni red Generalne skupštine UN, iako je to tema isključivo za Savet bezbednosti.

“I vi mislite da će to, ako to nasilno proguraju, da našteti Aleksandru Vučiću? Ne. Svi će ceniti njegovu borbu i ceniće ga još više, i ne samo u Sribji, nego u svim slobodarskim zemljama širom sveta. Ali to što je radost dela opozicije, to govori o njima, da njih ne zanima nacionalni interes, ni interes našeg naroda, ni pravda, ni Povelja UN” rekla je Brnabić.

Govoreći o nastupu šefice delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Biljane Pantić Pilje kada se u PSSE glasalo o preporuci da se tzv. Kosovo primi u Savet Evrope, Brnabić je istakla da se Pilja borila maestralno i da nije ustuknula nijedan milimetar.

“Svako je mogao da bude ponosan na nastup Aleksandra Vučića u UN i Biljane Pantić Pilje u PSSE”, rekla je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…