Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razovarala je danas sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u Srbiji Baselom Salahom o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje dve zemlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/

Premijerka je istakla da narode Srbije i Egipta vezuje višedecenijsko prijateljstvo i da treba nastaviti rad na jačanju ekonomske razmene i saradnje u svim oblastima društvenog života.

Brnabić je navela da je sveukupna saradnja značajno unapređena u prethodnom periodu, što je potvrdila istorijska poseta egipatskog predsednika Abdela Fataha El-Sisija Srbiji prošle godine.

Sagovornici su razmenili mišljenja o brojnim oblastima u kojima postoji značajan prostor za produbljivanje saradnje, poput industrije, poljoprivrede, turizma, kulture, te su u tom smislu istakli i značaj zaključivanja sporazuma o slobodnoj trgovini.

Ambasador Egipta Basel Salah zaključio je da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, te izneo uverenje da će se saradnja u svim oblastima kretati uzlaznom putanjom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: