Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim direktorom japanske kompanije Toyo Tire Takašijem Šimicuom i poručila da su japanske kompanije uvek dobrodošle.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ

Japanska kompanija “Toyo Tire Corporation” je jedan od najvećih svetskih proizvođača automobilskih guma, osnovana 1945. godine.


Premijerka je istakla da kompanija Toyo Tire može da računa na svaku vrstu podrške Vlade Srbije.
Ona je iznela zadovoljstvo činjenicom da je ova japanska kompanija upravo u Srbiji osnovala svoj prvi proizvodni pogon sa sedištem u Inđiji, saopšteno je iz vlade.


Prema njenim rečima, Srbija pojačano investira u razvoj i primenu veštačke inteligencije i IT tehnologija u industriji, što se pozitivno odražava na saradnju sa japanskim i svim svetskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.


Generalni direktor Takaši Šimicu istakao je značajan napredak fabrike Toyo Tire u Inđiji, koja je svečano otvorena 2022. godine, a vrednost investicije iznosila je skoro 400 miliona evra.


On je preneo da ova fabrika može da se pohvali besprekornim kvalitetom proizvoda, koji se najviše izvoze na tržište Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Evropske unije.


Takaši Šimicu je izneo posebno zadovoljstvo povodom uspešne saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu i najavio dodatna ulaganja i investicije u Srbiji.


Sastanku je prisustvovao i ambasador Japana u Srbiji gospodin Imamura Akira.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: