Podeli vest

Ana Brnabić razgvoarala je sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgvoarala je danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o saradnji na strateškim projektima i zahvalila na podršci koju EBRD pruža Srbiji.

Brnabić je istakla važnost investicija u oblasti infrastrukture i energetike za razvoj Srbije, a posebno su razgovarale o saradnji u oblasti naučne i inovacione infrastrukture, saopšteno je iz vlade.

Pored proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je izgradnja novog i u Kruševcu.

Premijerka je predstavila planove i za izgradnju BIO4 kampusa, jedinstvenog centra koji će integrisati visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove sa privredom, kao i kapacitete i aktivnosti u oblasti veštačke inteligencije i mogućnosti koje pružaju za razvoj naše privrede.

Predsednica Vlade i predsednica EBRD razgovarale su o programu dualnog obrazovanja koji je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade u oblasti obrazovanja.

Reno-Baso i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić potpisale su ovom prilikom Memorandum o razumevanju između Kancelarije i EBRD-a u vezi sa nastavkom saradnje i podrške koju EBRD pruža učešću privatnog sektora u obrazovnim procesima i većim učešćem kompanija u programu dualnog obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali i ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: