Podeli vest

Zahvalila je visokom komesaru na podršci koju OEBS godinama pruža Srbiji na unapređenju obrazovanja na jezicima nacionalnih manjina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

oebs
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim o kontinuiranom napretku u ostvarivanju prava nacionalnnih manjina u našoj zemlji i razvoju saradnje sa tom međunarodnom organizacijom.

Brnabić je istakla posvećenost Srbije unapređenju individualnih i kolektivnih prava nacinalnih manjina i navela da je Autonomna Pokrajina Vojovodine izvanredan primer, uz napomenu da na njenoj teritoriji živi veliki broj nacionalnih i etničkih zajednica.

Zahvalila je visokom komesaru na podršci koju OEBS godinama pruža Srbiji na unapređenju obrazovanja na jezicima nacionalnih manjina.

Brnabić je kazala da sastav njenog novog kabineta govori takođe o značaju koji Srbija pridaje učešću nacionalnih manjina u obavljanju visokih državnih funkcija.

Abdrahmanov je pozdravio napore Beograda na uspostavljanju snažnog zakonodavnog okvira u oblasti zaštite prava nacionalnih manjina i istakao da je Srbija na tom polju dobar primer čitavom regionu.

Čestitao je premijerki na reizboru i izboru novih ministara i dodao da sa pažnjom prati pripreme za izbor članova nacionalnih saveta nacionalnih manjina, kao i da OEBS Srbiju smatra jednom od najpouzdanijih partnera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: