Podeli vest

Ana Brnabić sastala se sa specijalnim predstavnikom Vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom Vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom govoreći o aktuelnim prilikama na Kosovu i Metohiji istakla posvećenost Beograda očuvanju mira i stabilnosti i naglasila da očekuje konstruktivnu podršku koja će omogućiti trajnu stabilnost regiona uz primenu postojećih dogovora, a pre svega formiranja Zajednice srpskih opština.

Zaracin je naglasio da su razgovori Beograda i Prištine dobra osnova za dalju diskusiju i napredak, a da nedavni iskoraci u dijalogu predstavljaju važan korak na putu ka Evropskoj uniji, kao i da je implementacija ključna, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je rekla da je Srbija zainteresovana za jačanje sinergije sa Nemačkom, ističući da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje odnosa i u oblastima energetike, auto industrije, kao i nauke i obrazovanja.

Brnabić je naglasila da je saradnja u regionu strateško opredeljenje Srbije u cilju ne samo ekonomskog razvoja regiona, već i kao ideje povezivanja i ujedinjenja Zapadnog Balkana i njegovog približavanja Evropskoj uniji.

Zaracin je istakao značaj daljih koraka na uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta, podvukavši da očekuje da će rezultati inicijative Berlinski proces omogućiti stvaranje prosperitetnijeg okruženja i dati konkretne benefite za stanovnike regiona.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: