Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas u Palati Srbija sa predsednikom Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe Patrisom Emeri Trovoadeom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Nakon tet-a-tet sastanka počeo je i bilateralan sastanak delegacija dve zemlje , kojem prisustvuje i ministar informiranja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.


Predsednika Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe Patrise, na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao je jutros ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.


Ministar Jovanović poželeo je dobrodošlicu premijeru Trovoadeu, izrazivši uverenje da će ova poseta učvrstiti tradicionalno prijateljske odnose i dobru saradnju dve zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.


Demokratska Republika Sao Tome i Prinsipe 2013. godine donela je odluku o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, pošto odluka prethodne koalicione vlade te zemlje nikada nije usvojena u skupštini.

Pre sastanka sa premijerkom, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa premijerom Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe.


Ranije je uspostavljana saradnja u oblasti turizma i obrazovanja, a Međunarodni sajam turizma u Beogradu 2022. godine ustupio besplatno štand ovoj državi za promociju turističke ponude.
Sa ovom afričkom državom ranije su potpisani i protokoli o unapređivanju saradnje u oblastima obrazovanja, zdravstva i medicinskih nauka, kao i opšti sporazum o saradnji, memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti poljoprivrede, kao i memorandum o političkim konsultacijama dva ministarstva spoljnih poslova.


Vlada Srbije donirala je 100. 000 dolara Demokratskoj Republici Sao Tome i Principe za sanaciju od poplava 2022. godine, a u novembru prošle godine Srbija je donirala je 20 tona semena zemunpoljskih hibrida kukuruza Ministarstvu poljoprivrede i ribarstva ove države.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ