Podeli vest

Sastanak premijerke Brnabić je prvi susret sa vladarskom porodicom Dubaija na tom nivou

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa šeikom Maktum bin Muhamed Al Maktumom, potpredsednikom Vlade, ministrom finansija UAE i zamenikom vladara Dubaija, čime je započela posetu Dubaiu.

Sastanak premijerke Brnabić je prvi susret sa vladarskom porodicom Dubaija na tom nivou, a sastanku koji se održava u zgradi Emirates Towers pristvuje i ministar za kabinetske poslove NJ.E. Muhamed bin Abdulah Al Karkavi.

Posle sastanka, ministar za kabinetske poslove Al Karkavi i premijerka Brnabić potpisaće Memorandum o razumevanju o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, koji predstavlja važan iskorak u bliskim bilateralnim odnosima Srbije i UAE. Cilj saradnje je, kako je najavljeno, je razmena znanja, al i ko-kreacija projekata. Krovni memorandum o razumevanju odnosi se na devet oblasti, među kojima su digitalna ekonomija, veštačka inteligencija, eUprave, digitalna ekonomije, kreativna industrija i nauka.

Memorandum je dogovoren sa Kabinetom premijera UAE, a od 2018.godine do sada UAE su ovaj vid saradnje razvili sa 11 država (Španija, Grčka, Egipat, Jordan, Kostarika, Senegal, Sudan, Kirgistan, Irak, Uzbekistan, Kolumbija).

Predviđeno je da Brnabić obiđe i Emirates Tower, a potom i Muzej budućnosti koji je o tvoren je u februaru ove godine, a zgrada od sedam spratova sadrži kombinaciju prostora za izlaganje eksponata posvećenih budućnosti i radionica za testiranje i razvoj tehnologija u nastajanju .

Domaćin premijerki u obilasku će joj biti državni ministar za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Omar bin Sultan Al Olama.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: