Podeli vest

Sramotno je što je rečeno da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i da je Beograd kriv za to, rekla je Brnabić gostujući na RTS-u.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sramotno ono što se čulo na jučerašnjoj proslavi u Kninu prilikom hrvatskog obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti.

“Sramotno je što je rečeno da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i da je Beograd kriv za to. Sramotno je i što smo videli ustaški pozdrav ‚za dom spremni‚ kao i ustaške simbole, zastavu i to su poruke Srbima koji su tada proterani da za njih tamo nema povratka”, rekla je Brnabić gostujući na RTS-u.

Dodala je da se iz Evropske unije (EU) čuje, kako je rekla, zaglušujuća tišina, i da se EU ne osvrće na nacističke pozdrave u jednoj svojoj članici.

Navela je da je naše da se sećamo svojih žrtava te da se sada radi Memorijalni centar “Staro Sajmište, Muzeju žrtava genocida se posvećuje veća pažnja, imamo i obeležje zrtava Jasenovca, kao Obalu jasenovačkih žrtava.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji u svetlu nedavnih događanja u južnoj srpskoj pokrajini, razgovora koji se u Briselu očekuju 18. avgusta i izjave zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara da mora biti uspostavljena Zajednica srpskih opština ali u skladu da kosovskim ustavom, Brnabić je rekla da ta izjava ne uliva optimizam.

“Eskobar kaže da mora da se sve uradi u skaldu sa ustavom tzv. Kosova, a prištinski Ustavni sud je već rekao da dogovor iz Brisela nije u skladu sa tzv.kosovskim ustavom”, rekla je premijerka.

Navela je i da ne vidi prostor za razgovor sa Aljbinom Kurtijem, jer kako je rekla, kod njega nema volje za razgovorom.

“Mi očekujemo Zajednicu srpskih opština kakva je dogovorena u Briselu, to čekamo punih 10 godina”, istakla je ona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: