Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da još jedan redovan let srpskog avio-prevoznika Er Srbija kreće iz Tel Aviva za Beograd danas oko 19 časova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ARHIVA

“Svi treba da budemo ponosni na našeg nacionalnog avio-prevoznika. On i dalje leti, nisu ostavili naše građane na cedilu. Beskrajno sam im zahvalna, oni su naša dika i ponos. Imaju svoje bezbednosne kontrole, bezbednosne mehanizme, niko više ne leti, mi ponosno letimo”, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Navela je da je vanrednim letom 127 državljana Srbije stiglo u Beograd noćas oko 1 sat i 45 minuta.

“Predsednik i ja smo ispratili taj let, sa čitavim timom Er Srbija. Imali su sat vremena da se ukrcaju u avion, bilo je dva aviona na aerodromu. Znali smo da tamo postoji grupa građana koji su otišli na putovanje u Tel Aviv lou kost kompanijama, koje su odmah nakon početka nestabilnosti otkazali letove”, objasnila je Brnabić.

Rekla je da je Er Srbija jedna od retkih kompanija koja leti iz Tel Aviva i da naš avio-prevoznik ima sve bezbedonosne kontrole i mehanizme.

“Er Srbija nastavlja redovne letove. Tokom jučerašnjeg dana sve kompanije drugih država su otkazale svoje redovne letove iz bezbednosnih razloga, pa neka se ljudi snalaze. Mogli su da računaju na Er Srbiju. Mi smo država koja brine o svojim građanima”, naglasila je Brnabić.

Prema njenim rečima, kompletne troškove letova snosi Vlada Srbije.

“Ovde se podrazumeva da država odmah reaguje i snosi sve troškove. Iz tajkunskih medija su jedva dočekali da nas napadu, nisu ni sačekali da reagujemo. Ponovo su pokušali da iskoriste veoma tešku, tragičnu situaciju za politički napad na Vladu i na predsednika Vučića, bez ikakve sramote”, ocenila je premijerka.

Komentarišući sukob u Izraelu, Brnabić je navela da je to dubok i kompleksan problem koji traje decenijama.

“Nisam politički analitičar, ne bih da zalazim u visoku politiku. Mi smo do ranih jutarnjih časova analizirali šta treba kao država da uradimo kako bismo nastavili svoj rast i razvoj, ovo donosi nove kompleksnosti čitavom svetu”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da Srbija razmatra kako da se postavi u trenutnoj situaciji, kao i da je potrebno naći način kako da se borimo za našu zemlju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: