Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je njen glavni zaključak o sednici Skupštine o KiM da, i oni koji vole i koji ne vole Aleksandra Vučića, Boga mole da on nastavi što duže da vodi državu, a da opoziciju jedino interesuje da dođe na vlast.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

“Kada se uporedi njegova ozbiljnost u pristupu teškim problemima naše zemje i opozicije, beskonačno sam ponosna što je predsednik moje države i što je moj šef. Videli smo državnika koji na svaki način brani interese drzave i ne krije ništa zarad jeftinih političkih poena”, rekla je Brnaboć gostujući na TV Prva.

S druge strane, kaže, opozicija brine samo o jeftinim političkim poenima i ne postoji tema koja je važna za njih, uključujući i KiM. Brnabić ističe da je predsednik Srbije tri puta govorio u Skupštini povodom KiM, da je opozicija njegov prvi boravak u Skupštini bojkotovala, a da su druga dva u ovom sazivu parlamenta.

“Prvi put, on je sam ukupno bio u Skupštini više vremena nego svi oni zajedno, šefovi poslaničkih grupa. Oni su dolazili kada je njihovo vreme da govore i zatim napuštali Skupštinu”, kaže premijerka.

Naglašava da su ovaj put, kada je ponovo bio u Skupštini na najvažniju temu, prvi dan napali fizički predsednika Republika, i da nije bilo poslanika SNS, tvrdi, došli bi do predsednika.

“Užasno ružna slika poslata iz Skupštine, pre svega poslata narodu na KiM, koja je upotrebljena istog dana od svih medija protiv interesa Srbije”, rekla je Brnabić. Dodaje da su prvog dana, pripadnici tzv patriotska opozicija više puta izgovorilu reč poslovnik nego KiM što, smatra, pokazuje koliko im je stalo do KiM.

“Prvog dana ih je ubio argumentima i politički razmontirao i uprkos tome je smogao snage da im se očinski obrati i pita ih šta to rade. Cilj je da bio da se izazovu incidente”, smatra premijerka. Kako kaže, drugi dan se neki, poput Miroslava Aleksića, nisu ni pojavili u skupštini, dok su se, kaže, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović pojavili drugog dana tek popodne. Brnabić navodi da desna opozicija nije imala argumente tokom rasprave i da nismo čuli aplauz kada je Vučić rekao da neće nikada priznati Kosovo.

Ona je navela da kada je bilo obeležavanje 15. godišnjice pogroma Srba na KiM 2019., opozicija opkolila Predsedništvo.

“Kada smo trebali svetu da predstavimo šta su Srbi prošli 2004, ta patriotska opozicija je krenula na Predsedništvo, opkolili su ga i hteli nasilno da uđu i svima poslali poruku da ovde imamo problem, umesto da pričamo šta su Srbi preživeli 2004. To smo sada i videli u parlamentu”, rekla je premijerka.

Dodaje da su Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović sada heroji prištinskih medija, hrvatskih medija i nekih u Sarajevu. Što se tiče tvrdnji da ima dvojno državljanstvo, ona je istakla da je to brutalna laž, a da koalicioni partner Milice Đurđević, Miloš Jovanović, ima dvojno državljanstvo i francuski pasoš. “On se ne odriče svog državljanstva EU i ako uvedu bezvizni režim, šta njega briga.

Moj otac, čiji je otac bio hrvat (majka iz požege), nikada nije želeo da uzme hrvatsko državljanstvo, tako da ja nikad nisam ni mogla čak ni da apliciram za to državljanstvo – sve i da sam htela, a nisam”,”, istakla je Brnabić. Dodaje da je dobro što je Vučić demantovao te, kako je rekla, brutalne laži, ali da se niko nije izvinio zbog toga.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: