Podeli vest

Svi pristisci, politički i ekonomski, usmereni su na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, volela bih da mogu veći deo toga da podnesem, izjavila je premijerka Ana Brnabić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ana Brnabić, Foto: Shutterstock

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su svi pristisci, politički i ekonomski, usmereni na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Pritisci su uglavnom ili isključivo usmreni na predsednika Srbije. Volela bih da mogu veći deo toga da ponesem”, rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara kakvim sve pristiscima je naša zemlja izložena.

Kazala je da su u pitanju razgovori, telefonski i drugi, sa svim međunarodnim zvaničnicima i zemalja EU i sa Zapada i Istoka.

Brnabićeva je rekla da su ti pritisci bili i sinoć nastavljeni, kao i da je sinoć tim povodom kod nas bio održan sastanak.

“Ti pritisci su svakovrsni i tiču se svih tema”, rekla je premijerka i navela da se pritisci tiču i evropskih integracija.

Dodala je da su, na primer, Valentin Incko i Šiling javno rekli da Srbiji treba prekinuti evropski put i oduzeti status kandidata.

Kaže da su tu i pritisci koji se tiču KiM, specijanih veza i odnosa sa Republikom Srpskom i pretnji da će neki investitori odlaziti iz naše zemlje.

Borimo se da odbranimo interes Srbije

“Mi se borimo da odbraniimo interes Srbje i da branimo međunarodno javno pravo”, istakla je Brnabićeva.

Istakla je da je pozicija Srbije jasna i da je naša zemlja za poštovanje međunarodnog javnog prava i teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali i Srbije.

Otvorena pandorina kutija

Ona je naglasila da je međunarodno pravo prekšeno u našem slučaju kada je bombardovana SR Jugoslavija 1999. godine, ali i 2008. kada su i članice UN i EU priznale jednstrano proglašenu nezavisnost Kosova, čime je prekšena Rezolucija UN 1244.

Time je otvoren veliki prostor da ga i druge strane krše, navela je Brnabićeva i dodala da je tada otvorena pandorina kutija.

“Uzdamo se u međunarodno javno pravo kao i sve ostale male zemlje koje ono štiti, jer male zemlje nisu toliko jake da mogu silom da ga menjaju i da nameću drugim svoju volju”.

Premijerka je poručila da Srbija samo želi da se poštuju principi međunarodnog javnog prava.

Na pitanje novinara da li će Er Srbija nastaviti da leti za Moskvu, Brnabićeva je rekla da hoće.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: