Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Dubaiju, na kraju dvodnevne posete, da je ključna poruka na Svetskom samitu vlada bila da vlade moraju da prate promene u oblasti veštačke inteligencije i da se prilagođavaju, dodajući da one države koje budu pratile te promene mogu da usmeravaju i ekonomski razvoj zemlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Brnabić je novinarima rekla da je na samitu ukazano da će 2024. biti godina u kojoj će se videti najveće promena od početka čovečanstva, što je, kako kaže, malo i strašno, a sa druge strane sve to otvara ogromne mogućnosti za jednu vladu da na najbolji način pruža usluge građanima, investitorima, privredi.
“Ogromne su mogućnosti za dodatni ekonomski razvoj za one zemlje koje to prepoznaju. Druga stvar koju smo čuli tokom samita, a to je da će promene koje donosi veštačka inteligencija dodatno napraviti raslojavanje među različitim zemljama sveta kakvu do sada nismo videli, i to ne na one bogatije i manje bogate odnosno bogatije i siromašne već na zemlje koje imaju uticaj i kontrolu nad procesima u svetu i one koje nikako nemaju”, rekla je Brnabić.


Ključna tema na samitu je, kaže, bila veštačka inteligencija, a Srbija je, prema njenim rečima, od 2014. godine pokazala da može da prati svetske promene i da iskoristi za benefit građana.


Premijerka je ranije danas rekla otvarajući šesti Forum vladinih usluga, u okviru Svetskog samita vlada da je Forum izvanredna prilika da podeli iskustva Srbije u razvoju eUprave, kao i da čuje inovativna rešenja koja može Srbija da primeni.


Brnabić je istakla da smo svedoci transformativne moći tehnologije, značaja partnerstva i centralizacije usluga za potrebe građana i dodala da je Srbija zabeležila značajan uspeh uvođenjem eUsluga koje olakšavaju svakodnevni život građana.


Brnabić je tokom posete Dubaiju imala sastanke sa više zvaničnicka, a govorila je i na panelu “Budućnost mobilnosti”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: